Παρασκευή 18 Απριλίου 2014

Φασίστες δεν είναι μόνο στη Χ.Α.

Σε πιάνει ναυτία να ακούς το δεξί χέρι του πρωθυπουργού (τον… «γεννημένο αντικομουνιστή», κατά δήλωσή του) να μιλάει με έναν φασίστα, να του αποκαλύπτει πως η δικαιοσύνη υπακούει σε εντολές υπουργών και να κοσμεί με χαρακτηρισμούς πεζοδρομίου το… φίλο του, τον πρωθυπουργό.

Βέβαια το ξέρεις ότι ζεις στην πιο διεφθαρμένη πολιτικά χώρα της Ευρώπης, πράγμα εντελώς φυσιολογικό αφού οι κουμανταδόροι της ευρωζώνης και οι συνεργάτες τους -κάποιοι απάτριδες ντόπιοι επιχειρηματίες- αναζητούν τους πλέον πρόθυμους Έλληνες να υπηρετήσουν τα ανθελληνικά σχέδια. Και τέτοιους «Έλληνες» βρίσκεις μόνο στα σκουπίδια…

Αρχίζεις όμως και πείθεσαι πως το καθεστώς που σε κυβερνά εκτός από διαφθαρμένο, είναι και κάτι άλλο, ακόμα πιο επικίνδυνο. Προσέξτε το σκηνικό:

Οι εντολές διοίκησης της χώρας έρχονται από το εξωτερικό (κυρίως με email) και στοχεύουν στη καταστροφή της παραγωγικής σου βάσης, ώστε να είσαι αναγκασμένος να ζεις με δανεικά τα οποία δεν μπορείς να αποπληρώσεις, οπότε οι δανειστές κατάσχουν τους πλούσιους πόρους σου.
Διαλύουν τη δική σου αγορά ώστε να εισβάλλουν οι πολυεθνικές τους και να μην βρουν αντίπαλο.
Διαλύουν και το κράτος αφήνοντας να λειτουργούν μόνο οι εισπρακτικοί μηχανισμοί της εφορίας και των τραπεζών καθώς και η αστυνομία για να κρατάμε τα σκυλιά δεμένα.
Επιβάλλουν παράλληλα τη φτωχοποίηση του λαού και την εξάπλωση της ανεργίας ώστε να κινεζοποιήσουν το εργατικό σου δυναμικό δημιουργώντας μια ζώνη φτηνής παραγωγής μέσα στην θεάρεστη Ευρώπη που ονειρεύονται.
Όχι περισσότεροι από 15-20 διαπλεκόμενοι επιχειρηματίες (κατά το πλείστον κρατικοδίαιτοι), ελέγχουν τα μέσα ενημέρωσης και τους πολιτικούς και διατάσσουν τη κυβέρνηση να χαρίζει δισεκατομμύρια στις τράπεζες τους, οι οποίες κάνουν απίστευτες απάτες και κανείς δεν πάει στη φυλακή.
Η οικονομική της πολιτική σχεδιάζεται από πολυεθνικές και τραπεζίτες και οι νόμοι συντάσσονται από επιχειρηματίες.
Οι φόροι και τα χαράτσια στους πολίτες επίτηδες υπερβαίνουν τις αποδοχές τους ώστε κάποια στιγμή να κλέψουν την περιουσία τους.
Οι βουλευτές είτε μετατρέπονται σε «γιες μεν» είτε διαγράφονται. Θεσμοί και δημοκρατία καταλύονται και το σύνταγμα αξίζει πλέον λιγότερο από όσο το χαρτί πάνω στο οποίο είναι γραμμένο.
Η χώρα σου υπηρετεί, ως μέλος της ευρωζώνης, ένα απάνθρωπο οικονομικό σύστημα για χάρη του οποίου στηρίζει πρόθυμα ακόμα και ναζιστικά καθεστώτα (Ουκρανία) ώστε να βάλει κι άλλες χώρες στο κόλπο.
Σε εκείνες που αντιστέκονται στέλνει στρατεύματα, ονομάζει τους εκεί πατριώτες που αντιστέκονται «τρομοκράτες», τους βγάζει από τη μέση και κλέβει τους πόρους τους.

Όλα τα παραπάνω -δείγμα μόνο των όσων συμβαίνουν- σε πείθουν πως εκτός από διεφθαρμένο, το καθεστώς που σε κυβερνά είναι και φασιστικό.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου