Σάββατο, 19 Απριλίου 2014

Για τη Γερμανία ρε γ@#*#ο!

Τα παπαγαλάκια της διαπλοκής (ένα μείγμα αργυρώνητων, βλακών και κάποιων ταλαίπωρων του στιλ «το ψωμάκι μας να βγάζουμε») σας λένε όλες τις ειδήσεις, εκτός από όσες είναι φανερό πως κάνουν κακό στο εν εξελίξει σχέδιο λεηλασίας της χώρας, το οποίο υπηρετούν τα αφεντικά τους.

Κι αυτές όμως οι ειδήσεις που λένε, αν και φαινομενικά αθώες, είναι κόλαφος για την πολιτική που ασκούν σε βάρος μας και σε βάρος της χώρας οι σύγχρονοι Εφιάλτες. Αρκεί να τις συνδυάσει και να τις συνθέσει κανείς -γιατί μόνο έτσι βγάζεις συμπέρασμα- πράγμα που δεν το κάνουν. Οι λίγοι επειδή γι αυτό πληρώνονται, οι περισσότεροι επειδή «ποτέ τους δεν διάβασαν Μαρξ»…

Προσέξτε αυτό:

Είδηση πρώτη: Σε έκθεσή του ο ΟΟΣΑ αναφέρει του ότι στη διάρκεια της πενταετίας της κρίσης, ο κάθε Έλληνας έχασε μεσοσταθμικά 4.400 ευρώ. Αυτό σημαίνει ότι μέσα στην πενταετία μάς άρπαξαν σχεδόν 50 δισ. ευρώ (4.400 ευρώ επί 11 εκατ. κάτοικοι).

Είδηση δεύτερη: Σύμφωνα με δημοσκόπηση που διεξήγαγε το Reuters μεταξύ οικονομικών αναλυτών στο διάστημα 10-14 Απριλίου, οι περισσότεροι από αυτούς προεξοφλούν πως η Γερμανία θα σημειώσει φέτος σχεδόν πενταπλάσιο ρυθμό ανάπτυξης από εκείνον του περασμένου έτους. Η πρόβλεψη τους, που συμπίπτει με εκείνη της γερμανικής κυβέρνησης, είναι για ανάπτυξη 1,8% φέτος και 2,0% το 2015 μετά το 0,4% που σημείωσε πέρυσι και ήταν η χειρότερη από την αρχή της παγκόσμιας κρίσης.

Είδηση τρίτη: Δηλώσεις Όλι Ρεν: «Τα μνημόνια στην Ελλάδα ήταν απαραίτητα γιατί έπρεπε να προστατευτούν οι γερμανικές τράπεζες από τα “ανοίγματα” που είχαν σε ελληνικά ομόλογα (με τα οποία προηγουμένως είχαν κερδοσκοπήσει ασύστολα). Ένα χρόνο πριν, ο Γερμανός επικεφαλής του Ευρωπαϊκού Ταμείου Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας (EFSF), Κλάους Ρέγκλινγκ, αποκάλυπτε μιλώντας στο γερμανικό περιοδικό «Focus» ότι από τα μέχρι εκείνη τη στιγμή λεγόμενα «πακέτα στήριξης» προς την Ελλάδα, τα κέρδη της Γερμανίας ξεπερνούσαν τα 15 δισ. ευρώ. Και όπως θα θυμάστε η ίδια η κυρία Λαγκάρντ του ΔΝΤ είχε ομολογήσει πως «τα πλεονάσματα της Γερμανίας είναι τα ελλείμματα της Ελλάδας».

Είδηση τέταρτη: Σύμφωνα με δημοσκόπηση του ινστιτούτου Infratest Dimap, οι τέσσερις στους πέντε Γερμανούς πολίτες (το 80%) δηλώνουν «πολύ ικανοποιημένοι» ή «μάλλον ικανοποιημένοι» για την κατάσταση στη χώρα τους. Για το λόγο αυτό εμφανίζονται και τόσο ερωτευμένοι με την κυρία Μέρκελ, όσο περίπου ο Σαμαράς και ο Βενιζέλος…


Και μόνο με αυτή τη σειρά να έβαζαν τις ειδήσεις, οι Έλληνες θα συνειδητοποιούσαν το βρώμικο ρόλο του ευρώ και στις εκλογές που έρχονται θα ψήφιζαν κατά 99,9% υπέρ της δραχμής. (Εξαιρούνται οι 20-30 οικογένειες που κυβερνούν αυτόν τον τόπο).