Τετάρτη 21 Μαΐου 2014

Οι αλεπούδες και ο σκαντζόχοιρος…

Ιδιαίτερα εύστοχη και πολύ… αιγαιοπελαγίτικη η τοποθέτηση που έκανε ο Χιώτης δημοσιογράφος Δημήτρης Βάρος, αναπληρωτής γραμματέας του κόμματος «ΔΡΑΧΜΉ» και υποψήφιος ευρωβουλευτής, στη διακαναλική συνέντευξη Τύπου που μεταδόθηκε την Τρίτη.

Αναφέρθηκε στο στίχο του αρχαίου ποιητή Αρχίλοχου από την Πάρο: «Η αλεπού ξέρει πολλά, ο σκαντζόχοιρος ένα, μεγάλο». Και εξήγησε πως το πολιτικό σκηνικό είναι σήμερα γεμάτο αλεπούδες. Πονηρές αλεπούδες που δήθεν ξέρουν πολλά και λένε πολλά περισσότερα. Πως το ευρώ θα μας απογειώσει, θα φέρει φοβερή ανάπτυξη, ίσως μας κάνει και …υπερδύναμη μια μέρα. Πως τα μνημόνια είναι κάτι παροδικό. Μια-δυό θυσίες ακόμα, λένε, λίγοι παραπάνω άνεργοι, μερικά λουκέτα, λίγες αυτοκτονίες ακόμα και θα δούμε το θεό όπως τον είδε ο Άγιος Στέφανος...
»Κάποιες πιο πονηρές αλεπούδες -συνέχισε- μιλάνε για ευρώ χωρίς μνημόνια. Σαν να λέμε ότι υπάρχουν ελιές χωρίς κουκούτσια… Στα μέρη μου τουλάχιστον δεν έχουμε τέτοιες.

»Εμείς, αντίθετα, η «ΔΡΑΧΜΉ», είμαστε ο σκαντζόχοιρος. Ένα ξέρουμε και ένα λέμε. Ένα αλλά σπουδαίο: δραχμή! Είναι η μόνη διέξοδος από αυτή τη τραγωδία. Όλα τα άλλα, κατέληξε, είναι λόγια της αλεπούς στον κόρακα για να τον ξεγελάσει και να αρπάξει το φαγητό του…»

Δημοσιεύθηκε στο ChiosNews.com 21/5/2014

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου