Σάββατο 24 Μαΐου 2014

Σύγκριση Γερμανών και Ελλήνων συνταξιούχων

Την  παρακάτω δήλωση έκανε σήμερα ο αναπληρωτής γραμματέας του κόμματος «ΔΡΑΧΜΗ» και υποψήφιος ευρωβουλευτής Δημήτρης Βάρος ο οποίος επισκέφθηκε σήμερα  μονάδες φροντίδας ηλικιωμένων στα βόρεια προάστια:

«Η Κάτω Βουλή της Γερμανίας ψήφισε σήμερα ένα σχέδιο μεταρρύθμισης του συνταξιοδοτικού συστήματος της χώρας με βάση το οποίο, ορισμένοι εργαζόμενοι θα μπορούν από τον Ιούλιο να συνταξιοδοτηθούν με πλήρη σύνταξη στα 63 τους και όχι στα 65, όπως ίσχυε μέχρι σήμερα.

Να θυμίσω πως η μέση σύνταξη στη Γερμανία είναι 30.000 ευρώ το χρόνο. Οι Γερμανοί συνταξιούχοι παίρνουν επίσης επίδομα θέρμανσης και έχουν σχεδόν δωρεάν περίθαλψη.


Στην Ελλάδα η μέση ετήσια σύνταξη είναι 17.000 ευρώ και ο Έλληνας συνταξιούχος επιστρέφει στο κράτος τη μισή με μορφή έκτακτης εισφοράς, εισφοράς αλληλεγγύης και με τη συμμετοχή του στα φάρμακα που είναι μεγαλύτερη από την τιμή τους.


Αύριο, με βάση το εν εξελίξει σχέδιο δήμευσης των ακινήτων μας, οι Γερμανοί συνταξιούχοι θα έρθουν να εγκατασταθούν σε αυτά και να χαρούν τα γεράματά τους στον ήλιο της Ελλάδας. Τα δε 2.500 ευρώ που παίρνουν το μήνα να έχουν αποκτήσει μεγαλύτερη αξία στη χώρα των «τεμπέληδων» και του αποπληθωρισμού». 

Πηγή ΑΠΕ ΜΠΕ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου